Munksnäshemmet

MUNKSNÄSHEMMET

Du är välkommen och hälsa på hos oss på Munksnäshemmet, men vi förutsätter att du endast besöker oss då du känner dig frisk.
Vi hoppas att alla har förståelse för detta och hjälper oss att skydda våra äldre!

 

Munksnäshemmet – Ett servicehus för äldre
Munksnäshemmet är grundat 1955 och har under hela sin verksamhetstid erbjudit boende för äldre. Till en början som åldringshem och allt sedan 2013 som ett servicehus. Fastigheten har genomgått en grundrenovering under åren 2006 – 2007. Efter denna renovering har nu alla rum en egen toalett och dusch.

Namnen på avdelningarna (Diamanten, Topasen, Safiren, Rubinen, Smaragden och Opalen) är valda av boenden som bodde på Munksnäshemmets i samband med grundrenoveringen.

Munksnäshemmet erbjuder vård åt 42 personer som behöver resurserat serviceboende. Man kan söka dessa vårdplatser genom att kontakta Munksnäshemmet direkt eller genom Helsingfors stads socialarbetare. Munksnäshemmet fungerar även som servicesedel producent för Helsingfors stad. Det finns även ett begränsat antal platser för privata personer.
Avdelningarna för resurserat serviceboende är belägna på våningarna 1 – 4.

På bottenvåningen (Diamanten) finns bland annat bastu, gästrum, husets kök och ett större socialutrymme där även boenden och anhöriga kan ordna sammankomster, eller t.ex fira en familjehögtid tillsammans. På bottenvåningen finns även Helsingfors Hemfysios mottagningsrum.

Ifall Du är i behov av vanligt service- eller korttidsboende, t.ex på grund av rörreparation kan Munknäshemmet även erbjuda hyresrum (med inva-utrustade badrum & wc). Dessa rum är belägna på 5. våningen, som går under namnet Opalen. På Opalen finns det ett gemensamt köksutrymme, matsal och vardagsrum. I servicepaketen ingår bl.a. måltidsservice från husets egna kök, säkerhetsarmband, städning x1/ vecka och och byte och tvätt av sängkläder varannan vecka samt gruppgymnastik på avdelning Safiren. Därtill erbjuder Munksnäshemmet även andra servicepaket, såsom bastu, medicinutdelning, tvätt av kläder mm.

Den vackra inhängnade innergården är en naturnära oas mitt i Munksnäs. På gården kan man ta en liten promenad längs promenadgångarna eller bara sitta ner och njuta av lugnet.

SERVICESEDEL

Munksnäshemmet fungerar som servicesedelproducent för Helsingfors stad.
Hos kan man använda sig av servicesedel för dygnet runt boende.

VARDAGEN PÅ MUNKSNÄSHEMMET

Verksamheten på Munksnäshemmet bygger på en individbaserad vård, varje boende har en egenvårdare som planerar ens vardag och vård tillsammans med anhöriga och avdelningsskötare. Så här garanteras att de individuella behoven och önskemålen beaktas. Ett rehabiliterande arbetssätt ger möjlighet för boenden att delta i dagliga sysslor och göromål enligt sina egna resurser. Detta sker med personalens närvaro och ständiga uppmuntran till boendes egen aktivitet. Att ge vård på svenska i en trygg och hemlik miljö med vårdutbildad personal dygnet runt hör till Munksnäshemmets grundläggande värden. I detta ingår även möjligheten till en värdig död på hemmet

Avdelningarnarnas kontaktuppgifter:
• I våningen: Topasen tfn 050 463 7381
• II våningen: Safiren tfn 050 385 0691
• III våningen: Rubinen tfn 050 463 7388
• IV våningen: Smaragden tfn 050 385 0759

Topasen
Topasen är belägen en trappa upp på första våningen. Det finns 12 rum, varav ett är ett två personers rum. De övriga 10 rummen är en personers rum på 16,5 – 22,5 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma utrymmen som matsal och sittgrupper. Om man inte vill eller har krafter att gå ut på den vackra innergården kan man även sitta på den inglasade balkong och se ut över gården. På Topasen finns även ett utrymme med orgel och piano där det bl.a. ordnas gemensamma musikstunder för husets alla boenden.

Safiren
Safiren är belägen två trappor upp på andra våningen. Det finns 12 rum, varav ett är ett två personers rum. De övriga 10 rummen är en personers rum på 16,5 – 23 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma utrymmen som matsal och sittgrupper.
I Safirens tv-rum ordnas gruppgymnastik varje måndag i samarbete med Helsingfors HemFysio.
Om man inte vill eller har krafter att gå ut på den vackra innergården kan man även sitta på den inglasade balkongen och se ut över gården.

Rubinen
Rubinen är belägen på tredje våningen. Avdelningen består av åtta enkelrum, på 16,5 – 23,5 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma matutrymmen och sittgrupper, samt balkong där man kan se ut över den vackra innergården.

Smaragden
Smaragden är belägen på fjärde våningen. Avdelningen består av åtta enkelrum, på 16,5 – 23,5 m2. Varje rum har egen wc och dusch. På bottenvåningen finns dessutom en bastu som kan användas av anhöriga tillsammans med boenden. På avdelningen finns även gemensamma matutrymmen och sittgrupper, samt balkong där man kan se ut över den vackra innergården.

Lediga jobb

Är du intresserad av att bli en del av vårt vikarieteam eller söker du ett sommarjobb?

Vi har behov av inhoppare till både planerade och akuta turer. Vi erbjuder konkurrenskraftig lön, flexibla arbetstider och ett välfungerande mångkulturellt arbetsteam.

Av dig som inhoppare förväntar vi oss

  • sjukskötar- eller närvårdar- (primärskötar-) examen eller studier inom området
  • ett genuint intresse för åldringsvården
  • goda sociala kunskaper
  • samarbetsförmåga och flexibilitet
  • gärna goda kunskaper i både svenska och finska

Kom med och ge våra boenden god vård och ett värdefullt liv!

Tilläggsuppgifter fås vardagar kl 8 – 16 av avdelningsskötare Maria Bergström, tfn 050 564 0990.  Du kan  skicka en fritt formulerad ansökan per e-post till föreståndare Hanna Lindquist fornamn.efternamn(at)gaius-saatio.fi

Fasta anställningar och längre vikariat annonseras på www.te-palvelut.fi -sidorna. 

 

Munksnäshemmets Plan för egenkontroll 2023 09 25

Auditerings rapport (Helsingfors stad) 2023 09 19 

Munksnäshemmet är medlem i  GeRo rf – Förbundet för Privata Svenska pensionärshem

Munksnäshemmet har med glädje fått ta emot Invalidförbundets årskalender för 2023 till alla boende. Tack!

KONTAKTUPPGIFTER

PERSONAL

Munksnäshemmet
Locklaisvägen 10A
00330 HELSINGFORS

e-post: fornamn.efternamn@gaius-saatio.fi

fax/Topasen: 09 486 183,
fax/kansli: 09 486 184

Hanna Lindquist
Föreståndare
tfn 040 569 1131
Maria Bergström
Avdelningsskötare

tfn 050 564 0990

Jenny Schildt
Avdelningsskötare
är föräldraledig fram till augusti 2024

AVDELNINGAR

Topasen
tfn 050 463 7381

Smaragden
tfn 050 385 0759

Safiren
tfn 050 385 0691
Rubinen
tfn 050 463 7388

Heseva-koti Käpylä
Pellervontie 39
00610 HELSINKI

Munksnäshemmet
Locklaisvägen 10A
00330 HELSINGFORS

Puotilan palvelutalo
Klaavuntie 2
00910 HELSINKI

Gaius Ravintolat
Pellervontie 39
00610 HELSINKI